Üzletszabályzat

 
 
1. Tájékoztató adatok
A www.imbvadkert.eu domain tulajdonosa: IMB-Vadkert Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Székhelye: 6230 Soltvadkert, Bajcsy-Zsilinszky u. 41.
Cégjegyzékszáma: 03-09-106251
Adószáma: 11573885-2-03
Pénzforgalmi száma: 10102543-34737312-00000002
 
2. Üzletek adatai
IMB-Vadkert telephely
Cím: 6230 Soltvadkert Bajcsy-Zsilinszky u. 41.
Tel.: +36-30/995-60-75
Nyitvatartás: hétfőtől-péntekig: 8:00 - 16:00 óráig
 
www.imbvadkert.eu domain üzemeltetője: AionNET Kft.
Székhelye: 1113 Budapest, Nővér u. 6.
Tel.: +36-20/263-35-05
Adószám: 13291697-2-41
Cégjegyzékszáma: 01-09-737520
Közösségi adószám: HU3291697
Pénzforgalmi szám: 10100716-50490900-01000004
Képviselő: Ágó Zoltán
 
3. Vevőszolgálat
Az IMB-Vadkert Kft. a vevői igények kielégítésére vevőszolgálatot működtet, melyet a vevők a következők szerint érhetnek el:
Személyesen:
Cím: 6230 Soltvadkert Bajcsy-Zsilinszky. u. 41
Ügyfélfogadási idő: hétfőtől-péntekig: 8:00-16:00 óráig
Munkatársak: Ivanics László
Postai úton:
Postacím: 6230 Soltvadkert Bajcsy-Zsilinszky u. 41
Telefonon: (hétfőtől-péntekig: 8.00-16.00 óráig, ) a +36-30/995-60-75 mobilszámon.
 Elektronikus úton, e-mail: imbkft@imbvadkert.eu
 
A Vevőszolgálat az alábbi szolgáltatásokat nyújtja a vevők részére:
Regisztrációk kezelése,
A megrendelések feldolgozása (hétfőtől-péntekig)
A szállítás ( hétfőtől-péntekig)
Információk szolgáltatása,
A vevői észrevételek kezelése,
Reklamációk kezelése,
Akciók kezelése, a regisztrált felhasználók értesítése,
Hírlevél küldése.
A www.imbvadkert.euoldalait bárki korlátozás nélkül böngészheti, véleményét, megjegyzését közölheti.
 
4. Regisztráció
A www.imbvadkert.eu webáruházban regisztrált felhasználók vásárolhatnak.
A regisztráció és a hozzá kapcsolódó adatszolgáltatás önkéntes.
A regisztráció írásban, egy adatlap kitöltése és elküldése útján történik, és feltétele, hogy a felhasználó a jelen üzleti szabályzatot elfogadja, és annak rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek ismerje el. A vevőszolgálat a sikeres regisztrációt e-mailben visszaigazolja. Az IMB-Vadkert Kft. jogosult azonban visszautasítani bármely regisztrációs igényt, amennyiben a felhasználó valótlan vagy hiányos adatokat ad meg a regisztrációs űrlapon, vagy az adatokból, illetve a körülményekből arra következtethet, hogy a regisztráció célja nem a weboldal rendeltetésszerű használata. Az IMB-Vadkert Kft. jogosult továbbá a regisztrációt törölni, amennyiben a weboldal használata (böngészés, illetve vásárlás esetén) a felhasználó, vevő részéről visszaélést, jogellenes magatartást vagy cselekményt észlel.
A regisztrált felhasználó regisztrációját bármikor megszüntetheti.
A regisztrált felhasználó a regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy kifejezett tiltakozása hiányában a vevőszolgálat részére a hírleveleket, illetve az akciókról szóló értesítéseket elektronikus formában megküldje. A regisztrált felhasználó a vevőszolgálatnak küldött emailben jelezheti, ha nem kívánja ezeket a szolgáltatásokat igénybe venni.
A regisztrált felhasználó csak saját nevében vásárolhat, illetve járhat el. Gazdálkodó szervezet esetében az arra jogosult, vagy felhatalmazott személy járhat el.
A regisztrált felhasználó mindazon szolgáltatások igénybevételére jogosult, amelyeket a regisztráció során megjelölt.
 
5. A termékekről
Az IMB-Vadkert Kft.  új, újszerű, és használt termékeket is értékesít.
Az IMB-Vadkert Kft. az általa a gyártásban felhasznált saját, és partnerei által gyártott termékeket értékesíti:
Ipari gyártóberendezések
Fólia konfekcionáló,
Fólia extruder,
Nyomdagép,
Áttekercselő,
Feltekercselő,
Regranuláló,
Aglomeráló,
Felszívók,
Ipari kisgépek.
Gépépítő elemek:
Lengőtár
Szélkövető
Stancoló, kivágó
Hegesztőfejek, készülékek
Cséveváltók
Antisztatizálók
Szikraszámlálók
stb.
Tartozékok
Alkatrészek
Kiegészítők
A kínált termékekről megjelenő képek általában a tényleges gépeket ábrázolják, amennyiben ettől jelentős eltérés van a képen, a "SZIMBOLIKUS FOTÓ" felirat jelenik meg.
A termékleírás általában tartalmazza:
a termékkategóriát, a típus pontos megnevezését, a cikkszámot, a méreteket mm-ben,
a fogyasztási ,energiaszükségleti adatokat,
a műszaki adatokat
 a vételárat, mely 1 db termékre vonatkozik és tartalmazza az ÁFÁ-t is,
a használati útmutatót, letölthető formában is.
CAD rajzot a további felhasználási, tervezési feladatokhoz
Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért az adott termék beszállítója felelős, de az ez irányú felhasználói, vevői jelzéseket az IMB-Vadkert Kft. továbbítja a gyártó felé. A modellek és technikai paramétereik előzetes jelzés nélkül megváltozhatnak. A képek némileg eltérhetnek a valóságtól. Műszaki változás joga fenntartva.
Az oldal feltöltésekor keletkezett esetleges hibákért, a műszaki adatok és képek pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk, azokért szíves elnézést kérünk.
 
6. Garancia, szerviz
Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról a 151/2003. (IX. 22.) Kormányrendelet rendelkezései az irányadóak.
A jótállási igény a kifizetést igazoló bizonylattal érvényesíthető.
A jótállás időtartama a fogyasztó részére történő átadás, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjától számított egy év. Beépíthető termékekre a jótállási igény csak akkor érvényesíthető, ha a térítésköteles üzembe helyezést az erre feljogosított szerviz elvégezte, és a jótállási jegyen ezt igazolta. Az üzembe helyezés előfeltétele az, hogy a szabvány szerinti elektromos, és sűrített levegő bekötési lehetőség rendelkezésre álljon.
Nem érvényesíthető a jótállási igény, ha a hiba rendeltetésellenes vagy a kezelési tájékoztatóban foglaltaktól eltérő használat, szakszerűtlen szállítás vagy tárolás eredménye, vagy a készüléken kívül álló ok következménye, vagy a készüléket a címlistában feltüntetett szervizek szakemberein kívül más már javította, illetve ha a készülék javítása lehetetlenné válik a gyártó, az értékesítő vagy a szerviz működési körén kívül álló okból.
A fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézése tekintetében a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadók.
 
Kiterjesztett garancia
Az IMB-Vadkert Kft az általa forgalmazott termékek nagy részéhez kiterjesztett garancia biztosítást kínál, melynek egyszeri díja terméktől, és a kiterjesztett garancia idejétől függően változik, és minden terméknél fel van tüntetve.
 
A kiterjesztett garancia biztosítás az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:
Telefonos segítségnyújtás
Javítási vagy cserealkatrész szolgáltatás
.
7. Megrendelés
A vevő a megrendelését a termékek virtuális kosárba helyezésével állíthatja össze. A termék alatti kosár gombra kattintva lehet feladni a megrendelést, a kosár tartalma sorra klikkelve megtekinthetők a kiválasztott termékek, és itt van lehetőség módosítani vagy törölni a kosár tartalmát.
Ezt követően a megrendelés elküldése melletti "mehet"- ikonra kattintva lehet eljutni a Megrendelés oldalra, ahol megadható, módosítható a számlázási, szállítási cím, telefonszám, kért szállítási időpont, és lehetőség van egyéb közlemény megadására. Lehetőség van eltérő szállítási és számlázási cím megadására is, ekkor a szállítási cím minden esetben szerepelni fog a számlán megjegyzésként. Az adatok megadását követően már csak a megrendelés elküldését kell jóváhagyni.
Ezt követően egy felugró oldal jelenik meg, amin a megrendeléssel kapcsolatos fontos tudnivalók szerepelnek, csak abban az esetben lehet a megrendelést cégünknek elküldeni, ha a feltételeket elolvasás után a vevő elfogadta és jóváhagyta. A megrendelés elküldése után a vevő egy automatikus üzenetet kap, amely azt nyugtázza, hogy a megrendelés eljutott vevőszolgálatunkhoz. A visszaigazolásban feltüntetett "várható szállítási határidő" tájékoztató jellegű. A szállítás időpontjára vonatkozóan munkatársunk rövid időn belül e-mail-ben vagy telefonon megkeresi a vevőt.
A megrendelést az IMB-Vadkert Kft. vevőszolgálata e-mailben visszaigazolja, mely tartalmazza a rendelés tételeit, a megrendelő nevét és elérhetőségét, a számlázási és szállítási címet, valamint a választott szállítási módot, határidőt is.
A visszaigazolásra munkanapokon, a megrendelés beérkezésétől számított 1 napon belül sor kerül.
 
8. A vásárlástól való elállás joga
A vevőnek jogában áll, a megrendelést követően, de még a kiszállítás előtt a vásárlástól elállni. Ez esetben az elállás okán a vevőnek fizetési kötelezettsége nincs. A lemondást jelezheti e-mailben, telefonon, írásban, vagy személyesen is.
A vevő az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet 4.§ és 5.§ szerint.
A vevő az elállási jogát az áru kicsomagolása és üzembehelyezése előtt jogosult gyakorolni!
A vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A vevő elállása esetén az IMB-Vadkert Kft. az áru ellenértékét haladéktalanul, de legkésőbb harminc napon belül visszatéríti.
Az IMB-Vadkert Kft. kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén téríti vissza a vételárat.
 
9. Szállítás
A szállítás hétfőtől-péntekig kérhető. A megrendelt termékek kiszállítását alvállalkozókon keresztül vállalja az IMB-Vadkert Kft. Házhoz szállítás legkorábban a megrendelés feldolgozását követő munkanapra kérhető!
A vevő a megrendelőlap kitöltésekor nyilatkozik a választott szállítási módról, amely lehet házhozszállítás GLS csomagküldő szolgáltatása segítségével, valamint személyes átvétel a vevőszolgálattal történt előzetes egyeztetés után telephelyünkön:
6230 Soltvadkert Bajcsy-Zsilinszky u. 41.
 
A szállítás költsége külön tételként jelenik meg a számlán.
A vevői igények egyeztetése a megrendelés visszaigazolásakor történik.
Módosításra legkésőbb a szállítást megelőző munkanapon, a szállítást legalább 24 órával megelőzően van lehetőség.
A vevő biztosítja a kiszállított termék átvételét az előzetesen egyezetett időpontban, a vevőnek az átvételkor meg kell győződnie arról, hogy az általa megrendelt terméket szállították-e részére, illetőleg a kiszállított termék(ek) mennyiségben és szemmel láthatóan minőségben megfelel(nek) a megrendelésének. Esetleges kifogását a vevőnek haladéktalanul jeleznie kell a szállítónál és a vevőszolgálat felé. Az áru átvétele után az esetleges szépséghibákért és tartozékhiányért felelősséget nem vállalunk.
 
Amennyiben a vevő az előzetesen egyeztetett időpontban a kiszállított terméket nem veszi át, a sikertelen, illetve az ismételt kiszállítás költsége is őt terheli,
A fenti szállítási feltételek és díjak kizárólag a webáruházban történő vásárlás esetén érvényesek.
 
10. Számlázás, fizetési módok
A számlát minden esetben az IMB-Vadkert Kft. állítja ki, amely tartalmazza az esetleges szállítási költséget is. Amennyiben a számlát a megrendelő cégnévre kéri kiállítani, kérjük az adószámot is megadni. A szállítási címet - amennyiben a megrendelő házhozszállítást kér - minden esetben feltüntetjük a számlán!
 
A megrendeléskor a vevő az alábbi fizetési módok közül választhat:
A kiszállítást megelőzően, banki átutalással a 10102543-34734312-00000002 bankszámlára, számla illetve pro-forma számla alapján
Kiszállításkor, az áru átvételekor, készpénzben a szállítónál
A kiszállítást megelőzően, személyesen, készpénzben az üzletünkben
Üzleteinkben bankkártyás fizetésre nincs lehetőség!
 
11. Adatvédelem
Az IMB-Vadkert Kft. számára kiemelt fontosságú a rendelkezésére bocsátott személyes adatok védelme. Elkötelezi magát a felhasználók és, vevők személyes adatainak oly módon történő kezelése mellett, amely a vonatkozó érvényes jogszabályoknak és minőségirányítási szabályzatának megfelelve járul hozzá a biztonságos internetezés és vásárlás lehetőségének megteremtéséhez. Ennek megfelelően az IMB-Vadkert Kft. elkötelezte magát, hogy a felhasználók és vevők adatait a mindenkori hatályos jogszabályi előírásokat és a saját minőségirányítási szabályzatát megtartva kezeli, és ezáltal hozzájárul a biztonságos internetezés és vásárlás lehetőségének megteremtéséhez.
A megrendelések teljesítéséhez szükséges, alvállalkozók részére történő adatszolgáltatást leszámítva az IMB-Vadkert Kft. az általa kezelt adatokat harmadik félnek nem adja át. Az alvállalkozók az IMB-Vadkert Kft. által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak felhasználni, illetve harmadik személyeknek átadni.
Néhány kiemelt fontosságú jogszabály:
1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról,
1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről,
2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.
Az adatokat minden módon védi az IMB-Vadkert Kft. különösen a jogosulatlan hozzáférés, nyilvánosságra hozatal, megváltoztatás, törlés, megsemmisülés ellen mind a hálózati kommunikáció (tehát online adatkezelés) során, mind az adatok tárolása, őrzése (tehát offline adatkezelés) során.
A személyes adatokhoz csak az illetékes munkaköröket betöltő személyek férhetnek hozzá - magas szintű hozzáférési kontrollok alkalmazása mellett.
Kizárólag olyan adatot kér az IMB-Vadkert Kft. a regisztráció során, melyek a megrendelések teljesítéséhez, a vásárlás lebonyolításához elengedhetetlenül szükségesek.
A regisztrációkor, vásárláskor adatbázisunkban rögzítésre került adatokat az IMB-Vadkert Kft saját belső felhasználására, statisztikák készítése céljából elemezheti.
A felhasználó kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az IMB-Vadkert Kft. a személyes adatait a fent meghatározott cél érdekében kezelje, feldolgozza, tárolja.
A felhasználó tudomásul veszi a tájékoztatást, hogy az adatkezeléshez történő hozzájárulását bármikor módosíthatja, illetve visszavonhatja, továbbá kérheti személyes adatai helyesbítését, törlését, tájékoztatást kérhet az adatkezelésről.
 
12. Kapcsolatok
Az oldalakon számos más szolgáltatóval való kapcsolatra van lehetőség a linkeken keresztül. Ezekre történő ugráskor átkerülnek más szolgáltatók által fenntartott oldalakra, ahol a személyes adatok kezelésére nincs befolyása az IMB-Vadkert Kft.-nek. Az IMB-Vadkert Kft.-t továbbá semmiféle felelősség nem terheli a kapcsolódó weboldalakon közzétett információk és adatok tekintetében.
 
13. Felelősségkorlátozás
A márkabolton keresztül történő vásárlás feltételezi a vevő részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását. A felhasználó, illetve vevő tudomásul veszi, hogy a böngészéssel és a vásárlással kapcsolatos esetleges kockázatokat saját magának kell felmérnie, illetőleg magának kell gondoskodni a számítógépe biztonságos használatáról és az azon tárolt adatok védelméről.
Az IMB-Vadkert Kft. nem felel a vis maiorból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért,
ideértve, de nem kizárólagosan a
a weboldal használatából, vagy üzemzavarából,
az adatok bárki által történő megváltoztatásából,
az információtovábbítási késedelemből adódó,
vírusok okozta,
szoftverhibából, internetes hálózat hibájából, egyéb technikai jellegű hibából eredő,
vonal, vagy rendszerhibából adódó,
a beszállítótól származó téves információkból eredő károkért.
Az IMB-Vadkert Kft. jogosult a vásárlás feltételeit és szabályait, a jelen szabályzatot bármikor indoklás és külön értesítés nélkül, egyoldalúan módosítani. A módosítások a közzétételük időpontjától kezdve hatályosak és alkalmazandók.
Árváltozás esetén a változást megelőzően feladott megrendelés esetében a régi - változást megelőző - ár érvényes és került felszámításra.
 
14. Szerzői jogok
Az IMB-Vadkert Kft. weboldala szerzői jogvédelem alá tartozik. A weboldalon megjelenített tartalom egészét, illetve részeit a saját személyes használattól eltérő célra és mértékben kizárólag az IMB-Vadkert Kft. előzetes írásbeli engedélye alapján lehet bármilyen formában felhasználni, kinyomtatni, reprodukálni, terjeszteni, tárolni és átruházni.
Az imbvadkert.eu domain név kizárólagos tulajdonosa az IMB-Vadkert Kft. és a domain név szerzői jogi védelmet élvez.
 
15. Érvényesség
A jelen üzletszabályzatban foglaltak - így a szállításra és megrendelésre vonatkozó feltételek is - továbbá a weboldalon feltüntetett árak csak és kizárólag a webáruházban történő vásárlás (interneten keresztül történő megrendelés) esetén érvényesek.